Reserveren

Musea bezoeken op Ameland

Reddingsmuseum Abraham Fock
In het reddingsmuseum wordt de geschiedenis verteld van het reddingwezen op Ameland. Uiteraard krijgt de paardenreddingsboot hierbij veel aandacht. Deze is gestationeerd in het voormalig boothuis bij het museum, en bezoekers kunnen een kijkje nemen op
de boot. Jaarlijks worden er een tiental demonstraties met de paardenreddingsboot verzorgd. Met veel spektakel wordt de boot door 10 paarden vanuit het museum naar het strand gebracht, alwaar de reddingsboot gelanceerd wordt.

Cultuur-historisch museum Sorgdrager
In dit museum worden de geheimen van het verleden van Ameland ontbloot. Het eiland is nog jong, en wordt nog maar 1000 jaar bewoond. Toch is er in die periode heel wat teweeggebracht….

Landbouw-juttersmuseum Swartwoude
Bezoekers van dit museum kunnen kennis maken met het zware boerenleven. De stal en de schuur worden bezet door geiten, kippen, varkens en kalveren. Het jutten op het strand was een welkome aanvulling op het inkomen van vele eilanders. Tussen de vele op het strand gevonden goederen ervaart u de beleving van een jutter!

Natuurcentrum Ameland
Het Natuurcentrum informeert u over de rijkdom aan natuur in het waddengebied.De vissen die in de Noordzee en Waddenzee voorkomen zwemmen in een groot zeeaquarium. O.a. is er een skelet van een van de op Ameland aangespoelde potvissen zie zien.

Nobel’s Nostalgisch Museum
Op een mooie plek achter de vestiging van Fietsverhuur Nobel in Ballum (Ameland) is de fraaie collectie van Tjeerd Nobel tentoongesteld in een gezellig museum met een nostalgische uitstraling: antieke automobielen, antieke motoren, historische winkel interieurs, mode, fietsen, muziekinstrumenten en huishoudelijke artikelen uit vervlogen tijden.
Openingstijden op aanvraag. Tel. 06-53757420 of 0519-250210.

 

 

Bekijk website Amelander Musea

Beschikbaarheid

Prijzen

Huurprijs € 290,00 per nacht bij minimaal 3 nachten max. 9 personen

Halfpension (optioneel) Huurprijs + € 26,00 p.p.p.n.
Volpension (optioneel) Huurprijs + € 35,00 p.p.p.n.

Beddengoed en handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen bij boekingen van minimaal drie nachten.
Toeristenbelasting: € 2,00 p.p.p.n. Borg: € 115,00 Eindreiniging: € 75,00

Beschikbaarheid

Prijzen

Huurprijs € 490,00 per nacht bij minimaal 3 nachten max. 16 personen

Halfpension                     Huurprijs + € 26,00 p.p.p.n.
Volpension (optioneel) Huurprijs + € 35,00 p.p.p.n.

Beddengoed en handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen bij boekingen van minimaal drie nachten. Toeristenbelasting: € 2,00 p.p.p.n. Borg: € 230,00 Eindreiniging: € 140,00