Reserveren

Wat te doen op Ameland?

De Amelanders staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid en spreken hun eigen dialect. Hollum is in ieder jaargetijde aantrekkelijk. Lekker uitwaaien op een stormachtige herfstdag, genieten van het arresleeën in de winter, of kijken hoe de natuur ontluikt in de lente. En in de zomer zonnebaden op het schoonste strand van Nederland! Mensen met een zichtbare of onzichtbare handicap hebben net als iedereen behoefte aan een zorgeloos verblijf op Ameland. 

Ameland staat garant voor gezond genieten. De zuivere lucht, het rustige ruisen van de zee en het weidse landschap doen wonderen. Net als het zeewater. En niet te vergeten het gezonde dat het land en het water bieden. De vis is terug te vinden op menig menukaart, net als de pure producten van de eigen grond, zoals de zandaardappelen en het roggebrood. 

Het ‘groene’ genieten zit ‘m ook in Het Oerd, De Hon en het groene strand bij Ballum. Tijdens een mooie excursie of een bezoek aan het strand kunt u gebruikmaken van speciale (strand)rolstoelen. U kunt deze rolstoelen niet reserveren.Vanaf 15 juni t/m 15 september zijn de strandrolstoelen Jutter en Tiralo te verkrijgen bij de posten van de KNRM. Het reserveren van de rolstoelen is niet mogelijk. De medewerkers van de KNRM zijn van harte bereid te helpen, indien nodig. Vanaf 16 september t/m 14 juni staat een deel van de rolstoelen (Jutter) bij de strandpaviljoens.

Aangepaste voorzieningen

Ontdek hoe de gemeente Ameland en de ondernemers steeds meer oplossingen en activiteiten bieden.

Bekijk hier de activiteiten op Ameland

Boeiende historie

Over Ameland valt veel te vertellen. Het verhaal begint ergens lang geleden met de jutters en walvisvaarders, de vissers en landheren van lang geleden. U kunt er nog wat van terugzien aan de verschillende huizen of in het natuur- of oudheidmuseum. Daar kunt u ook meer horen over de vier huidige karakteristieke dorpen (Buren, Nes, Ballum, Hollum) en de twee verdwenen dorpen, Sier en Oerd.

 

Heerlijke eilandsfeer en veel te beleven

De prachtige vergezichten, het strand, de zeeën, de uitgestrekte slenken en duinen. Ameland is een heerlijk eiland. Het inspireert en nodigt uit tot fietsen of wandelen, tot zwemmen of varen. Het eiland herbergt vertier, vermaak en ontspanning voor jong en oud. In zomer en winter. Geen gast zal zich vervelen. Voorbeelden van activiteiten zijn: een boottocht naar de zeehonden , een strandrit naar “De Hon” of een rit met de huifkar door de leuke dorpen. Een wad-excursie, zandkastelen bouwen op het strand, lopen over de kwelders, of een koele duik in de zee. In de Suudwester vindt u allerlei folder- en informatiemateriaal over wat er te doen is tijdens uw vakantie.

Ameland is dichterbij dan u misschien denkt. Ontdek Ameland. Voor iedereen een onvergetelijke vakantie.

Beschikbaarheid

Prijzen

Huurprijs € 290,00 per nacht bij minimaal 3 nachten max. 9 personen

Halfpension (optioneel) Huurprijs + € 26,00 p.p.p.n.
Volpension (optioneel) Huurprijs + € 35,00 p.p.p.n.

Beddengoed en handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen bij boekingen van minimaal drie nachten.
Toeristenbelasting: € 2,00 p.p.p.n. Borg: € 115,00 Eindreiniging: € 75,00

Beschikbaarheid

Prijzen

Huurprijs € 490,00 per nacht bij minimaal 3 nachten max. 16 personen

Halfpension                     Huurprijs + € 26,00 p.p.p.n.
Volpension (optioneel) Huurprijs + € 35,00 p.p.p.n.

Beddengoed en handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen bij boekingen van minimaal drie nachten. Toeristenbelasting: € 2,00 p.p.p.n. Borg: € 230,00 Eindreiniging: € 140,00